My running schedule for the months ahead is quite busy. I have a 5 to 7 year long term plan with huge goals and I am very committed to reach these goals in the years to come. Getting there will be one step at a time so I also have a short term plan of 6 to 10 months.
However, life is busy and sometimes unpredictable. Juggling life and running can be tricky. Being flexible and willing to compromise is what works for me.
So tomorrow I will compromise and put my family before running. I will miss the Rhino run due to family commitments. I’m not sad or sorry but looking forward to a long weekend where family comes first. I will run at home. I will run early. I will do the distances my plan requires. I will be happy! More importantly, my family will be happy!
The months ahead will see many hours where I put running first. The rest of this year I am entered for the following:
- 13 October – 15km Harrismith Mountain Race.
- 26 to 28 October – Golden Gate Challenge (3days, 27+29+17=73km). Trail/mountain stage race.
- 11 November – Gauteng Summer XTrail Race. 26km in the wild.
- 24 November – Sani Stagger Marathon, 42.2km. Run up the Sani Pass and down again!
- 16 & 17 December – Sabie Stage Trail Race (2 days, 3 stages, 18+8+16.2=42.2km) Includes 8km night stage.
- 30 December to 1 January – 48 Hour Circuit Race (500m circuit) I must still set my distance goals for this one. 2 days going round and round and round…
That brings us to 2013 and I’ve already entered two races for next year…
- 22 to 24 February – Three Cranes Challenge (3days, 32+42+32=106km) Trail/mountain stage race.
- 2 June – Comrades Marathon (89km).
I’m also planning something special for my 50th Birthday next year. No, I’m not saying anything yet!